Op vaste tijden cursus backups terug zetten

Je komt wel eens een Moodle demo site tegen waar je gewoon van alles mag wijzigen in een cursus. Allemaal met als doel om wat te kunnen experimenteren. De waarschuwing die er altijd bij staat is dat de cursus 1 x per dag wordt terug gezet naar het origineel. Wil je dit nu ook op jouw omgeving? Bijvoorbeeld zodat docenten wat kunnen spelen zonder direct van alles in gevaar te brengen? De Sandbox plugin voorziet hierin. Installeer de plugin en stel in op welke dagen en tijd backups terug gezet moeten worden.

Sandbox

Maak een backup van de betreffende cursus. Geef de backup dezelfde naam als de korte naam van de cursus (kortenaam.mbz) en zet die op je server in moodledata/sandbox (Map nog wel aanmaken met de juiste rechten). Omdat de korte naam van de backup en de bestaande cursus overeenkomen zet deze tool de backup automatisch terug op de gezette tijden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 403 andere abonnees