Blog

Online leren bij 80% van MKB in opleidingsmix

3 april 2013

Moodle blog

E-learning blijft groeien‘ kopt de nieuwssite P&Oactueel (uitgave van Reed Business Media). Onderzoeksbureau NIDAP concludeert dit op basis van onderzoek onder 450 organisaties. Wat verder gespecificeerd:

Online leren neemt bij 80 procent van de Nederlandse top MKB en grootbedrijven een voorname plaats in bij de opleidingsmix. Bijna de helft van de bedrijven die e-learning toepassen, geeft aan daar in 2013 nog meer in te gaan investeren.

001_RBIAdam-image-1213588Maar een paar procent van de bedrijven heeft aangegeven dat er minder budget is voor e-learning. Bijna de helft trekt er evenveel budget voor uit. Nog een paar conclusies die NIDAP trekt uit haar onderzoek:

  • bedrijven besparen gemiddeld een kwart op opleidingskosten
  • organisatie waarderen de flexibiliteit van e-learning (tijd- en plaats onafhankelijk en makkelijk aanpasbaar)
  • er wordt meer maatwerk e-learning ingezet dan standaard pakketen
  • acceptatie door werknemers levert geen probleem meer op

Als al die bedrijven nu eens Moodle zouden gebruiken, dan besparen ze nog meer op kosten en dat met nog meer flexibiliteit!

Tags

 

Comments are closed.