Online leren bij 80% van MKB in opleidingsmix

E-learning blijft groeien‘ kopt de nieuwssite P&Oactueel (uitgave van Reed Business Media). Onderzoeksbureau NIDAP concludeert dit op basis van onderzoek onder 450 organisaties. Wat verder gespecificeerd:

Online leren neemt bij 80 procent van de Nederlandse top MKB en grootbedrijven een voorname plaats in bij de opleidingsmix. Bijna de helft van de bedrijven die e-learning toepassen, geeft aan daar in 2013 nog meer in te gaan investeren.

001_RBIAdam-image-1213588Maar een paar procent van de bedrijven heeft aangegeven dat er minder budget is voor e-learning. Bijna de helft trekt er evenveel budget voor uit. Nog een paar conclusies die NIDAP trekt uit haar onderzoek:

  • bedrijven besparen gemiddeld een kwart op opleidingskosten
  • organisatie waarderen de flexibiliteit van e-learning (tijd- en plaats onafhankelijk en makkelijk aanpasbaar)
  • er wordt meer maatwerk e-learning ingezet dan standaard pakketen
  • acceptatie door werknemers levert geen probleem meer op

Als al die bedrijven nu eens Moodle zouden gebruiken, dan besparen ze nog meer op kosten en dat met nog meer flexibiliteit!