Moodle.net, de nieuwe URL van MOOCH

Voortaan kan je alle gepubliceerde en gedeelde Moodle cursussen vinden onder www.moodle.net (i.p.v. hub.moodle.org). Alle eerder gemaakte linkjes blijven werken, dus de impact is erg klein.

Wat me meer opvalt, is het kleine aantal Nederlandstalige cursussen die op MOOCH te vinden is. Slecht drie! Een veel gehoorde opmerkingen in het onderwijs is de gedachte dat het heel mooi zou zijn als docenten onderling hun cursussen gaan uitwisselen. En technisch gezien is dat met Moodle en de HUB/MOOCH het probleem niet. Wat dan vergeten wordt, is dat zulke mooie initiatieven beginnen met delen en niet met halen. Delen is toch het nieuwe vermenigvuldigen?

Dus, wil jij jouw cursus delen? Lees dan meer over hoe je dit kan instellen in Moodle.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees