Integratie MediaMosa in Moodle via LTI

De kracht van de computer in vergelijking met het boek zit hem vooral in de audio, video en interactie. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat deze elementen steeds meer gebruikt worden in e-learning (alles beter dan die saaie page-turners…). Als we inzoomen op audio en video en de mogelijkheden hiervan binnen Moodle, dan komen al snel ook externe programma’s om de hoek kijken. Nanogong en Poodll voor audio en Kaltura voor video zijn veel voorkomende namen. Ik voeg MediaMosa aan deze lijst toe. Over zichzelf zeggen ze:

MediaMosa is software to build a Full Featured, Webservice Oriented Media Management and Distribution platform. With MediaMosa you can build a state-of-the-art, scalable Middleware Media Distribution Platform which facilitates access to, and usage of (shared) storage capacity, metadata databases, transcoding- and streaming servers.

MediaMosa is open source software en gebaseerd op het Drupal Contentmanagementsysteem. Bij andere integraties zie je aparte modules of plugins die je moet installeren, het mooie bij MediaMosa is dat het werkt via LTI. En sinds Moodle 2.2 is Learning Tools Interoperability standaardfunctionaliteit (zie de activiteit Externe tools). De MediaMosa BasicLTI toepassing maakt het mogelijk om audio en video af te spelen, te uploaden en te doorzoeken.

Dus wil je streaming video en niet alles op Youtube of Vimeo zetten, dan weet je nu nog een toepassing die op je lijst moet staan.

MediaMosa

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees