Moodle zelf als LTI provider

Dit is een interessante ontwikkeling, maar eerst een stukje context. Met Learning Tools Interoperability (LTI) kun je externe leertoepassingen en content integreren in je eigen leermanagementsysteem. Bijvoorbeeld: vanuit Moodle direct een instructiemodule opstarten bij de uitgever en de cijfers worden teruggestuurd naar jouw cursus. Een soort SCORM op afstand, zeg maar inclusief authenticatie. In Moodle kan je een LTI uitproberen door een activiteit toe te voegen van het type ‘Externe Tool‘ en sinds versie 2.2 is LTI een standaard activiteit.

Maar nu waarom ik zo enthousiast ben. Met de extra plugin LTI Provider kan jouw Moodle site als host dienen voor anderen! Je kan activiteiten en cursussen delen zonder dat je een heel Moodle network (Mnet) hoeft te configureren. Dus deel jouw activiteiten en cursussen met andere LMS-en (zoals Sakai), maar ook andere Moodle sites.

Met een paar klikken ben je er nog niet, want naast de configuratie van de LTI Provider, zul je wel goed maken nadenken over hoe je de gebruikersauthenticatie en de rollen inricht. Maar een Moodle site als host voor andere LMS-en en toch alles ‘in controle’ hebben, daar moeten zelfs de uitgevers serieus in geïnteresseerd zijn!

Lees meer over LTI Provider in Moodle en bekijk onderstaande video over LTI.

IMS Basic Learning Tools Interoperability from Charles Severance on Vimeo.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees