Einstein en Moodle?

Waar komen Einstein en Moodle bij elkaar? Welnu, afgelopen weekend hoorde ik Einsteins definitie van krankzinnigheid:

‘Altijd dezelfde dingen blijven doen en betere resultaten verwachten’.

Die definitie bleef echoën tussen mijn oren. Scholen implementeren Moodle als ELO en willen daarmee een verbetering van hun onderwijs realiseren. Ten minste, dat neem ik aan, want zoiets kost toch aardig wat geld en moeite. Maar als je op dezelfde manier je onderwijs blijft verzorgen, waarom tuig je dan een hele ELO op die een andere manier van lesgeven nodig heeft? Beter gezegd, die de focus van lesgeven verschuift naar leren!!

In al die jaren zie ik grote verschillen op scholen. Van docenten die Moodle een prachtsysteem vinden en hun manier van onderwijs geven hebben aangepast en docenten die Moodle maar niets vinden, maar ook niet verder kijken naar hun eigen aanpak in de klas.

Verwachten jullie betere resultaten? Durf dan die focus te verschuiven!

Einstein

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 397 andere abonnees