Voorkom plagiaat met Turnitin

Vele kennen Ephorus als anti-plagiaatsoftware, maar al jaren lang bouwt Turnitin aardig aan de weg. Onlangs hebben zij hun Moodle module flink bijgewerkt met nieuwe functionaliteit. Het was al mogelijk om vanuit de standaard Moodle opdrachten module een document te laten scannen op de mate van ‘kopieer-en-plak-werk’. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de plagiaatintegratie die sinds Moodle 2 ingebouwd zit.

De nieuwe module Turnitin’s Moodle Direct is aparte standalone module, eigenlijk zoals Ephorus vroeger ook was. Reden van de wijziging is dat op deze manier bijna alle functionaliteit van Turnitin gebruikt kan worden binnen de module, behalve de functie PeerMark. De module kan ook omgaan met groepen en groeperingen.

Meer informatie kan je hier vinden. Bekijk ook onderstaande video (helaas nog van een Moodle 1.9.7 sites).

Wil je geen anti-plagiaatsoftware gebruiken, verander dan je didactiek met betrekking tot schrijfopdrachten!

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees