Tabbladen gebruiken in webpagina’s van Moodle

Naar aanleiding van een supportvraag, zag ik iets nieuws in Moodle: tabbladen in webpagina’s.

Moodle filter tabs

Nadat het probleem van de klant verholpen was, ben ik toch even gaan kijken wat deze klant had gedaan. In de webpagina had hij dit soort codes opgenomen:  {%:Tab title}Tab text{%}. Dat betekent dat er met filters is gewerkt en ja hoor: het filter tabs stond geactiveerd. En dit blijkt een nieuwe plugin te zijn die sinds kort in de Moodle Plugin database staat.

Handig om, als je toch per se veel teksten in een webpagina wilt proppen, het netjes op te delen in hapklare brokken. Soort variatie op de boekmodule dus. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar het zou me niets verbazen als dit ook zou werken in forumberichten, online opdrachten, etc.

Download het filter tabs.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees