Nieuw initiatief: Moodle content database

Open_Educational_Resources_LogoMoodle.org heeft een nieuwe database geopend waar iedereen haar content mag plaatsen, zodat deze ook door iedereen gebruikt kan worden. En heel toepasselijk heet die database ‘Moodle content‘. Dit is overigens geen marktplaats of iets zoals Educommerce. Moodle content is juist een initiatief dat geheel past in de principes achter Open Educational Resources (OER). Wat is OER?

Open Educational Resources zijn open leermaterialen die online vrij beschikbaar zijn voor (her)gebruik. Het kopiëren, bewerken en verspreiden van het materiaal is onder voorwaarden toegestaan.

In de nieuwe database staan woordenlijsten, SCORM-pakketten, quizvragen, LTI-sites, etc. Op moment van schrijven zijn er welgeteld 14 items in de database. Dit moeten er natuurlijk veel meer worden. Elk item wordt voorzien van éénn of meerdere tags, taal, opleidingsniveau en een vereiste Moodle versie. En jij mag uiteraard ook een bijdrage doen.

Verwar ‘Moodle content’ niet met MOOCH (Moodle.org Open Community Hub), want daar worden hele cursussen gedeeld met de wereld. In dit nieuwe initiatief gaat het alleen om Moodle activiteiten. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe items, volg dan het twitteraccount @moodlemooch of abonneer je via hun RSS-feed.

Screendump Moodle content

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees