Mag een werkgever zijn medewerker volgen op Moodle?

  • Moodle blog
  • >
  • Mag een werkgever zijn medewerker volgen op Moodle?

Via via kregen we de volgende vraag binnen:

Wanneer ik een cursist opgeef voor een e-learningcursus, zou ik graag zijn voortgang in Moodle willen inzien gedurende de cursus. Mag ik als opdrachtgever deze gegevens inzien? Of heeft de cursist recht op zijn privacy en moeten deze dus alleen voor hem inzichtelijk blijven?

meekijkenDit is een typisch een vraag voor een juridisch. Maar als ik de blogs van Arnoud Engelfriet lees, dan is dit een zaak tussen werkgever en werknemer. Ik denk dat het volgende geldt: de werknemer doet in de tijd van de baas en op kosten de baas een cursus en dus mag de werkgever vragen naar de voortgang en resultaten van de cursus. De privacy wordt niet geschonden, omdat er al een contract ligt tussen werkgever en werknemer. Het zou wel te ver gaan als de opdrachtgever ook gaat vragen hoe vaak en vanaf welk IP-adres zijn medewerker is ingelogd.

Een ander punt is wel dat als de werknemer weet/voelt dat de werkgever over zijn schouder meekijkt bij zijn leerproces, dit invloed kan hebben op het leerresultaat. Zowel positief als negatief. Dit ligt aan de werknemer zelf en zijn relatie tot zijn werkgever. Ook is het vreemd dat een werkgever dit niet vraagt, wanneer er een klassikale training wordt gegeven. Blijkbaar zit er nog wat angst bij de werkgever.

Mijn advies is dat de werkgever zelf aan de werknemer vraagt hoe het leerproces verloopt en samen naar zijn voortgang kijken in Moodle.

Hoe sta jij hierin? Laat je mening hieronder weten!

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees