Avetica 10 jaar!!

Avetica-10-jaar

Avetica is jarig vandaag! Precies 10 jaar geleden werd het bedrijf uit Maasdam opgericht. Gestart vanaf de zolderkamer hebben zij Avetica opgebouwd tot wat het nu is: een toonaangevende speler in het Moodle landschap van Nederland en België. In 2004 al werd gekozen om Moodle te gebruiken als leermanagementsysteem. De redenen waren simpel: de sociaal constructivistische leerprincipes van Moodle sloten (en sluiten) goed aan de visie op leren van Avetica, de potentie van het open source LMS was (en is) enorm en omdat we alle elementen zelf in de hand hadden (hosting, training, lay-out, etc), konden we continue de kwaliteit leveren die nodig is om dit ICT-hulpmiddel als een echt leermiddel te integreren in leertrajecten.

Als we kijken naar onze klanten, dan zien we grote verscheidenheid. Van beursgenoteerde bedrijven tot éénpitters en van onderwijsinstellingen tot ziekenhuizen. In elke branche hebben we klanten en elke dag willen we hen ondersteunen met het beter leren gebruiken van Moodle binnen hun organisatie. Want hoe verschillend de klanten ook zijn, ze willen allemaal online leren met Moodle en hiervoor zijn technische en didactische kennis en vaardigheden bij nodig.
Twee jaar geleden hebben we onze kerncompetentie en drijfveren verwoord in onze huidige missie: e-learning bereikbaar maken.

Met de nieuwssite Moodlefacts en deelname aan het bestuur van Ned-Moove willen wij een actieve bijdrage leveren aan het beter leren gebruiken van Moodle in Nederland en België. Hoewel Moodle op veel plaatsen wordt ingezet, zien wij dat het onderwijskundig gebruik ervan verbeterd kan worden, zowel op scholen als het bedrijfsleven. Dit was ook de reden om het Moodle College te starten. Moodlelaars moeten getraind en opgeleid worden in het didactisch goed inzetten van Moodle.

Nu, 10 jaar later, kunnen we met een tevreden gevoel terug kijken. We hebben veel geleerd, zijn trots op onze collega’s en partners en zijn blij met onze grote klantenkring. De voorraad met ideeën rondom Moodle en het verder ondersteunen van onze klanten is nog lang niet uitgeput, dus wij kijken uit naar de komende jaren.

Dit jaar zullen we nog evenementen gaan organiseren om samen met onze klanten en partners dit te vieren.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees