Hot Question is echt leuk om te gebruiken!

Deze week heb ik in Gent een Moodle tweedaagse gehouden bij het stedelijk onderwijs aldaar. Eén van de doelen was het leren kennen van de onderwijskundige mogelijkheden van Moodle om daarmee meer inhoud te geven aan de sociaal constructivistische leervisie die men gestalte wilt geven.

Nu is het niet zo moeilijk om de functionaliteit van Moodle uit te leggen, maar dan bereik je je doel maar beperkt mee. Je moet Moodle gaan zien als een instrument waarmee je online werkvormen kan uitvoeren. Dus ik heb een aantal (sociaal constructivistische) activiteiten neergezet die mijn cursisten moesten maken, zoals een wiki, een woordenlijst en een forum.  Ook de Hot Question had ik toegevoegd en deze is eigenlijk wel heel leuk om te gebruiken (dat wist deze docent al eerder…). Niet alleen omdat de cursisten goed moeten nadenken welke bijdrage ze leveren, maar ook omdat ze moeten stemmen op bijdragen van anderen. De bijdragen met het hoogste aantal stemmen, komt bovenaan te staan. Een simpel, maar heel doeltreffende werkvorm.

Na deze oefeningen gingen mijn cursisten aan de slag met het Moodle Cursus Ontwerp Model. Aan het einde van de tweedaagse presenteerden de cursisten aan elkaar het ontwerp van hun Moodle cursus en wat bleek? In elk ontwerp zat éénn of twee keer de Hot Question opgenomen.

Probeer deze extra Moodle plugin maar uit en zie ook hoe leuk het is.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees