Snel één gebruiker in meerdere Moodle cursussen aanmelden

Je hebt van die situaties dat je alle gebruikers netjes hebt toegevoegd aan een aantal cursussen en dat er nog een extra inschrijving komt. Kan je weer per cursus die betreffende gebruiker een rol toekennen. Voor zulke situatie is het blok Quick enrollment erg handig. Hoe werkt het:

  1. Installeer het blok in Moodle en voeg het toe aan een cursus of homepage
  2. Klik op ‘enroll users’
  3. Selecteer één gebruiker
  4. Selecteer één of meerdere cursussen
  5. Bepaal en rol en klik op OK

Herhaal dit proces als er meerdere cursisten zijn die nog aangemeld moeten worden. Bedenk wel dat als dit om grotere aantallen gaat (bv > 10 gebruikers), dat het dan sneller is om de gebruikers aan een cohort toe te voegen en deze aan meerdere cursussen toe te voegen (als aanmeldingsmethode). Werk je veel met cursusgroepen en heb je last van inschrijvingen die nog nadruppelen, dan is de opzet met cohorts altijd aan te bevelen. Nieuwe gebruikers in de cohort worden namelijk automatisch gesynchroniseerd met de cursussen.

Moodle Quick enrollment