Globaal zoeken in Moodle komt terug

global searchJarenlang heeft in Moodle een experimentele functie gezeten om door heel Moodle te zoeken op teksten. Deze zoekfunctie was alleen te bereiken via het Sitebeheer (zie ook deze video hoe het werkte). Ik weet van éénn Moodle site waar deze was aangezet en binnen drie maanden nam de site 19 Gb meer schijfruimte in beslag. Geen echt succes dus.

Door een forumbericht op Moodle.org werd ik weer op deze zoekfunctie gewezen. Blijkbaar was hij in een laatste versie (2.2) van Moodle niet meer beschikbaar (ik had hem nog niet gemist). Na een kleine speurtocht kwam ik uit op deze Moodle Tracker en wat blijkt? Er wordt gewerkt aan Global Search 2. In eerste instantie zou deze al in Moodle 2.3 beschikbaar moeten komen, maar ook voor versie 2.4 is de oplevering niet gehaald.

Wil je weten welke functionaliteit de zoekfunctie moet gaan krijgen, dan heb je hier wat leesvoer.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees