Oude plugin database van Moodle gaat sluiten

orange-3d-puzzle-pieceZo’n anderhalf jaar geleden is de nieuwe plugin database van Moodle in gebruik genomen. De oude database met plugins en modules en de database met templates bleven nog wel bereikbaar. Gelukkig wel trouwens, want de pluginsdatabase bevatte zo’n 795 items en de andere database had ook nog een mooie 193 templates in zich. Veel items van deze databanken waren natuurlijk wel nog van oude Moodle versies, zoals 1.8 en 1.9.

Waarom schrijf ik dit? Omdat Moodle heeft aangekondigd dat per 1 februari 2013 de beide oude databases gaan sluiten. Alle ontwikkelaars zijn opgeroepen om hun plugins op de nieuwe plugindatabase te plaatsen en te onderhouden. Overigens betekent sluiten in dit geval dat ontwikkelaar geen zaken meer kunnen wijzigen. Het wordt een read-only database.

Heb je ooit wat ontwikkeld en wil je dit ook geregistreerd hebben in de nieuwe database, dan heb je hier de mogelijkheid.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees