Open Badges in Moodle komen eraan

OpenBadgesOpen Badges, mis ik iets?‘ zult u wellicht denken. Ja, eigenlijk is het wel goed om van deze ontwikkeling op de hoogte te zijn (ik ben zelf ook getipt…).
Wat is Open Badges? Het is een initiatief van Mozilla en zelf geven ze het volgende antwoord op deze vraag.

 

Learning today happens everywhere. But it’s often difficult to get recognition for skills and achievements that happen online or out of school. Mozilla Open Badges helps solve that problem, making it easy for any organization to issue, manage and display digital badges across the web.

Al je vaardigheden, diploma’s, competenties, EVC’s, enz kan je met Open Badges centraal gaan beheren. Je kan dus een badges verdienen en laten publiceren in je eigen ‘Open Badge Backpack’. Deze is nu overigens nog in beta fase. Ook je oude diploma van school zou je kunnen inscannen en uploaden. Meer informatie kan je vinden op www.openbadges.org.

Geldt dit dan ook voor Moodle cursussen en (onderdelen) van het Mahara portfolio? Ja, dit komt eraan. De ontwikkelaars achter TotaraLMS hebben vorig jaar deze ontwikkeling opgepakt. Via een apart blok kan jouw docent een badges uitdelen en deze moet je dan accepteren. Wil je meer weten, dan kan je hier aardig wat meer informatie vinden. Het is de bedoeling om de eerste fase van de implementatie van Open Badges in Moodle deze maand op te leveren.

Zijn er ook onderwijskundige voordelen en nadelen? Natuurlijk, hiervoor verwijs ik naar de blog van Wilfred Rubens die al eerder de potentie van Open Badges voor het onderwijs besprak.

 OpenBadges BackPack

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees