Voorwaardelijke toegang op basis van profielvelden

  • Moodle blog
  • >
  • Voorwaardelijke toegang op basis van profielvelden

Profiel veldenHet aantal mogelijkheden om ‘Voorwaardelijke toegang’ (‘Conditional access‘ in het Engels) in te stellen in Moodle wordt steeds uitgebreider. Vanaf Moodle 2.4 is het nu ook mogelijk om dit te doen op basis van profielvelden van een gebruiker.

Stel je voor: Je hebt éénn Introductie cursus voor alle nieuwe leerlingen of medewerkers. Die cursus bevat een algemeen deel en voor elke studierichting of afdeling een specifiek deel.
Wanneer in het profielveld ‘Afdeling’ nu bijvoorbeeld staat dat een gebruiker hoort bij de afdeling ‘HR’ kun je een heel onderwerp (topic) van de cursus alleen tonen voor die gebruikers die ‘HR’ in hun profiel hebben staan. Voor de overige gebruikers blijft dit onderwerp dan volledig verborgen.
Voorwaardelijke toegang
Je kunt gebruik maken van de standaard Moodle profielvelden maar ook van eigen gemaakte profielvelden. In dit voorbeeld is de voorwaardelijke toegang toegepast op een volledig onderwerp. Vanzelfsprekend werkt het ook op alle afzonderlijke activiteiten en bronnen.

Scherm als medewerker HR
Scherm als medewerker HR
Scherm als docentScherm als docent

Wij zijn benieuwd welke andere mooie toepassingen jij nog ziet voor deze functie. Deel ze hieronder door een reactie te geven.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees