Extra menubalk in je Moodle thema

De mogelijkheid om zogenaamde ‘Aangepaste menu items’ te maken in Moodle bestaat al langer. Je kunt hiermee een extra menubalk toevoegen aan je thema. In het menu kunnen externe links worden gemaakt maar natuurlijk ook interne Moodle links naar bijvoorbeeld categorieën of cursussen. Je vindt deze instelling onder Sitebeheer / Thema’s / Thema Instellingen.

Aangepaste menu items

Het maken van het menu is zeer eenvoudig. Naam menuoptie gevolgd door het ‘|’ teken. Daarna de link. Als laatste eventueel een tooltip ook gescheiden door een ‘|’-teken. Met éénn streepje voor de naam wordt het een submenu. Twee streepjes een subsubmenu enzovoort.
Menuoptie1 | | Eventueletooltip
-Submenu1 |
–subsubmenu |

Extra menubalk

Openen in nieuw venster
Persoonlijk liep ik altijd aan tegen het feit dat de links niet in een nieuw venster geopend konden worden. Vandaag gevonden dat dit met een simpele toevoeging wel te realiseren is. Zet de volgende code achter de link /”target=”_blank” zodat je volledige link ”target=”_blank” wordt. Je hebt een mooi extra menu en pagina’s die desgewenst in een nieuw venster openen.