Automatische aanmelding in cohort

Kan je op basis van een profielveld iemand automatisch laten toevoegen aan een cohort? Met die vraag in het achterhoofd ging ik op zoek naar een geschikte Moodle plugin. Ik was namelijk flink bezig geweest om de gehele ledenadministratie van de Ned-Moove weer in Moodle te krijgen en de leden van de Nederlandstalige Moodle Vereniging gaan toegang krijgen tot een afgeschermde cursus. Nu wilde ik dat doen door het toevoegen van een cohort aan deze cursus, want dan worden de gebruikers uit de cohort automatische gesynchroniseerd in de cursus.

Als iemand lid wordt van Ned-Moove passen we dat in het extra profielveld aan, maar om daarna ook iemand toe te voegen aan een cohort is natuurlijk een extra handeling die vraagt om een slimme oplossing. En gelukkig, die is er ook, namelijk de autoenrol cohort.

Op basis van het extra profielveld ‘lidvannedmoove‘ bepaalt de plugin bij het inloggen (het is ten slotte een authenticatieplugin) of je wel of niet wordt toegevoegd aan de geselecteerde cohort. Er is zelfs een optie dat af je geen lid meer bent, je ook wordt uitgeschreven uit de cohort.

Met mijn testaccount werkte het, na wat geprutst met de instellingen, goed. Ben je ook lid van Ned-Moove, log dan in op Moodle en kijk of je toegang krijgt tot de afgeschermde cursus.

 Autoenrol cohort

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees