Cohort (site groep) toevoegen aan een groep

Op het hoogste niveau binnen Moodle kun je sitegroepen aanmaken. Zo’n sitegroep is bedoeld om een groep cursisten aan te melden in meerdere cursussen. Komt er een cursist bij dan voeg je die toe aan de sitegroep en de cursist wordt direct in alle cursussen ingeschreven (gesynchroniseerd). Tot zover nog geen nieuws.
Vanaf Moodle 2.4 is het nu echter ook mogelijk om te zorgen dat de leden van die sitegroep worden gekoppeld aan een groep op cursusniveau. (Deze laatst genoemde groep is meer bedoeld als ruimte voor groepswerk daar waar de sitegroep synchronisatie een aanmeldingsmethode is).
Nadat de sitegroep is aangemeld voor je cursus ga je naar Cursusbeheer / Gebruikers / Aanmeldingsmethodes.
Klik op het bewerkingsicoon van de betreffende sitegroep.

Daarna kun je de sitegroep ‘koppelen’ aan een groep. Wijzigingen in de sitegroep werken ook door in de groep op cursusniveau.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees