Notificatie bij ingestuurde opdrachten

Moodle kent meerdere mogelijkheden om studenten opdrachten te laten inleveren. Een handige mogelijkheid hierbij is dat beoordelaars (meestal docenten) een melding ontvangen wanneer een student iets instuurt.

Nu kan het voorkomen dat in 1 cursus meerdere beoordelaars actief zijn en zij alleen notificaties willen ontvangen van hun eigen groep leerlingen. Wanneer je niets instelt krijgt elke beoordelaar bericht van alle inzendingen. De oplossing hiervoor is om in je cursus ‘Groepen’ aan te maken waarin je de beoordelaar en zijn eigen studenten samen brengt.

Je doet dat via Cursusbeheer/Gebruikers/Groepen. Vervolgens wijzig je de instelling bij de opdracht zo dat deze werkt met ‘Gescheiden groepen’. Op deze manier krijgt alleen de beoordelaar in de betreffende groep een notificatie van ‘zijn’ studenten.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees