Reserveer vergaderruimtes, beamers en laptops via Moodle

  • Moodle blog
  • >
  • Reserveer vergaderruimtes, beamers en laptops via Moodle

De functionaliteit om vergaderingruimte, beamers, laptops, etc. te reserveren, ben ik onlangs pas tegengekomen. Toch zag het Meeting Room Booking System (MRBS) in augustus 2001 al het levenslicht met de release van versie 1.0. Dit boekingssysteem zegt over zichzelf:

MRBS is a system for multi-site booking of meeting rooms. Rooms are grouped by building/area and shown in a side-by-side view. Although the goal was initially to book rooms, MRBS can also be used to book any resource; computers, planes, whatever you want.

In Moodle 1.6 was er al een integratie, die later wat stil gevallen is. Nu is er een integratie met een blok voor Moodle 2.x die onderhouden wordt door Synergy Learning, de Moodle Partner uit Groot Brittannië en Ierland.

De installatie van dit open source boekingssysteem vergt wel wat meer instructie dan gewoon een blok installeren in Moodle. Er moeten namelijk ook rollen worden aangemaakt en geconfigureerd. De hele installatie van MRBS staat beschreven in de Moodle Docs.

Wil je ook de faciliterende zaken rondom het leren via Moodle laten verlopen, bekijk dan zeker het Meeting Room Booking System. Op deze site kan je het boekingssyteem (als gast) in praktijk zien.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees