Ad-hoc rapportages genereren in Moodle

Tijdens een training ‘Cursussen ontwerpen in Moodle’ die ik van de week gaf, had een van de cursisten de plug-in Ad-hoc database queries geïnstalleerd op zijn Moodle site. Zo kan hij vrij snel allerlei rapportages genereren waarin Moodle niet standaard over beschikt.

De plugin kan alleen door Moodle beheerders worden ingesteld en gebruikers met de juiste rechten mogen deze rapportages bekijken. Het is mogelijk om op aanvraag een rapportage te genereren of deze zo in te stellen dat je per week of maand de resultaten krijgt. Deze resultaten zijn overigens een opgeschoonde HTML-tabel of een CSV-bestand wat je kan downloaden.

De plug-in is ontwikkeld door Tim Hunt van The Open University.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees