Muziekintervallen oefenen in Moodle

Ik ben zelf (amateur) muzikant en in september 2010 zag ik een Moodle plug-in waarmee je muziektheorie kan toetsen. Da’s duidelijk een meerwaarde dacht ik. Maar ja, deze plug-in is voor versie 1.9 en met een aantal muziekscholen als klant, zou ik ze ondertussen graag op de Moodle 2 versie van de plug-in willen wijzen. En nu zie ik hem eindelijk in de plug-in database staan.

Deze plug-in is een vraagtype en kan alleen de intervallen toetsen. Bijvoorbeeld: de afstand tussen de eerste twee noten van ons nationale volkslied is een reine kwart (lees meer over intervallen). Nu nog wachten totdat de andere vraagtypes uitkomen waarmee je toonladders en toonsoorten kan oefenen.

 

 

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees