2 Way Video Chat, handig voor coaching en intervisie in Moodle

  • Moodle blog
  • >
  • 2 Way Video Chat, handig voor coaching en intervisie in Moodle

Video neemt een steeds belangrijkere plaats in. Uiteraard als middel bij het effectief geven van instructies, maar ook steeds meer als communicatiemiddel. Denk bijvoorbeeld aan webconferentiesystemen als BigBlueButton of Adobe Connect. Deze worden vooral ingezet bij het creëren van virtual classrooms. Voor éénn-op-éénn communicatie via video is er nu ook een mooie oplossing: 2 Way Video Chat. Handig voor coaching of een intervisie met een cursist.

Na installatie kan je de 2 Way Video Chat als een activiteit toevoegen in Moodle 2. Bij de installatie moet je wel even een RTMP (Real Time Messaging Protocol) server hebben draaien. Denk aan Red5, Wowza of FMIS. Installatie hiervan is een stuk moeilijker dan van Moodle.

Zijn er nog andere drempels? Ja, de module is gratis, maar heeft een aantal beperkingen. Zo is er een maximale tijd per sessie (ongeveer 15 minuten) en kan je advertenties zien om de drie minuten. En VideoWhisper, producent van 2 Way Video Chat, behoudt zich het recht voor deze beperkingen aan te passen wanneer zij dat willen. Uiteraard hebben ze ook betaalde versie, zonder beperkingen.

Meer info en download in de Moodle Plugin Database.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees