Wie is de eigenaar van de data in Moodle?

Op Ius mentis, de blog van Arnoud Engelfriet over internetrecht, staat een interessant artikel van wie de data is bij software. Als je wilt overstappen naar een andere provider of softwareleverancier, heb je recht op je eigen data? Toch? Engelfriet schrijft hierover:

Het moeilijke bij dit soort helaas vaak voorkomende situaties is dat data geen “eigendom” kan zijn van iemand. Het zijn gewoon bits. En dan heb je dus niets te eisen als zogenaamde “eigenaar” van die data.

De provider of softwareleverancier mag dus kosten in rekening brengen voor het ter beschikking stellen van een export of dump van alle data. Of het moet anders in de contracten staan.

De afgelopen jaren hebben wij al veel migraties van Moodle sites uitgevoerd en gelukkig heeft de andere partij altijd zonder problemen de bestanden en databases van Moodle ter beschikking gesteld. En zo hoort het ook!

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees