Huidige week graag bovenaan

Sinds jaar en dag bestaat het weekformat in Moodle en vooral in het onderwijs wordt het veel gebruikt. Alle bronnen en activiteiten kan je per week arrangeren en op basis van je begindatum van je cursus rekent Moodle alle weken mét data voor je uit. Des te opvallender is het dat pas nu iemand heeft bedacht om de huidige week altijd bovenaan in het cursusoverzicht te plaatsen. Erg handig voor je studenten die direct de bronnen en leeractiviteiten kunnen zien van die week. De eerste week komt overigens altijd onderaan te staan.

Een andere functionaliteit is dat de toekomstige weken nog niet zichtbaar zijn voor je studenten. Deze worden pas zichtbaar als ‘de tijd gekomen’ is. Het druist een beetje in tegen de filosofie van Moodle, omdat deze functie het directe instructiemodel weer een kans geeft. Een student is toch zelf verantwoordelijk als hij/zij alvast vooruit wil gaan leren?

Download het cursusformat: Weekly format reversed (werkt vanaf Moodle 2.1)

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees