Jeffrey Roth kent Moodle blijkbaar niet

Met enige verbazing heb ik de blog “Heeft het traditionele LMS zijn langste tijd gehad?” van Wilfred Rubens gelezen. Niet om wat Rubens schrijft, maar over wie hij schrijft. In dit artikel wordt Jeffrey Roth aangehaald die zich afzet tegen de huidige LMS-en; teveel eenrichtingsverkeer en weinig flexibiliteit is de voornaamste kritiek. In de blog van Roth zelf, wordt het wat meer duidelijk. Hij wilt zijn eigen social LMS promoten.

Roth kent blijkbaar Moodle niet (of wil het niet kennen), want bij de start van Moodle tien jaar geleden was Moodle al een social LMS. Het ligt meer aan de feedback van de community dat er meer elementen van de traditioneel LMS-en aan Moodle toegevoegd zijn.

Terecht wijst Rubens fijntjes op het gemis hoe je social learning kan inzetten. Eerst didactiek toch, en daarna pas techniek? Of was het andersom…