Backup je hele Moodle site met éénn script

Voor diverse doeleinden moet je soms een backup maken van je hele Moodle site. De complete site wordt gemigreerd naar een andere server en/of hostingprovider, je wilt een staging site neerzetten voor testdoeleinden, of zomaar een periodieke backup. Zeker als je dit vaker doet (zoals wij) is het volgende script van Daniel Hodder erg handig. Voor de zekerheid, dit is niet hetzelfde als een backup maken van je Moodle cursus. Dat moet je gewoon blijven doen vanuit je de cursus zelf.

Het script zipt de Moodledir en de Moodledata mappen inclusief de dump van de MySQL database. En waar deze bestanden, mappen en database staan, haalt het script gewoon uit de config.php. Het script is getest met Moodle 2.3.1 en kan alleen uitgevoerd worden als root in Linux. Bekijk het script in de GitHub van The Foss Project.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees