Login as is een handige tool voor beheerders

Al jarenlang heeft de Moodle beheerder de mogelijkheid om in te loggen als een andere gebruiker. Handig om bij problemen of het testen snel te zien wat die gebruiker ziet. Nadeel was dat je altijd eerst naar het profiel van die gebruiker toe moest navigeren, klikken op inloggen als … en dan weer terug naar je cursus. De plugin ‘Login as‘ heeft dit nadeel verholpen.

Klein detail is wel dat alleen van gebruikers waar je het userID hebt ingevoerd in de configuratie van deze plugin, deze verschijnen in je cursuspagina. Maar dat is eigenlijk ook wel weer logisch, want als je site duizenden gebruikers telt, dan werkt deze plugin tegen je. Login as is alleen beschikbaar vanaf Moodle 2.0.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees