Leren typen in Moodle met MooTyper

Een activiteit in Moodle om te leren typen. Dit had ik niet zo snel verwacht, maar met MooTyper kan het toch echt. De werking is simpel. Je voegt de activiteit MooTyper toe aan je cursus en daarna voer je de woorden en zinnen in. Eigenlijk niet veel anders dan een opdracht klaarzetten of een test met toetsvragen maken. De leerling die de oefening maakt, moet de woorden proberen correct te typen en de docent kan daarna de resultaten inzien.

MooTyper kan je inzetten om te oefenen, maar ook als examen. Bij het laatste moet je als leerling maar éénn oefening maken, terwijl in de oefenmodus je meerdere oefeningen mag doorlopen.

Download MooTyper

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees