EQUELLA repository in Moodle

Het gebruik van externe repositories in Moodle 2 neemt steeds een grotere vlucht. Uiteraard heeft dit te maken met de ondersteuning die sinds Moodle 2 is ingebouwd. Maar ook een toenemend besef dat content en leermanagementsysteem twee verschillende werelden zijn en blijven.

Vandaag kwam ik EQUELLA tegen en deze repository heeft ook een integratie met Moodle. EQUELLA is een product van Pearson en omschrijft zichzelf als volgt:

EQUELLA is a digital repository that provides one platform to house your teaching and learning, research, media and library content. EQUELLA has been deployed for copyright resource collections, research materials, managing and exposing materials through websites and portals, content authoring, workflow, institutional policy and organisational resources.

EQUELLA is ook de eerste repository die naadloos aansluit bij de nieuwe functionaliteit van Moodle 2.3. Denk hierbij aan de snelkoppelingen (of aliassen), waardoor een bestand maar op éénn plek blijft staan en niet doorgekopieerd wordt van cursus naar cursus. In de repository mogen naast documenten ook afbeeldingen, video’s en SCORM-pakketten staan.

Wil je meer informatie hebben, bekijk dan onderstaande video, lees hun factsheet of download de EQUELLA-Moodle module.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees