Babelium integratie met Moodle

Zoals je aan de naam aan een beetje kan raden heeft Babelium te maken met het spreken van talen. Over zichzelf zeggen ze:

Babelium is a collaborative language practising environment. Here you’ll be able to improve your speaking skills with the help of other users, which are native or fluent in the language you’re practicing, whilst you help other users providing knowledge and assessment around your own mother language.

Met deze applicatie kunnen studenten hun stem en eventueel hun gezicht opnemen via de microfoon en webcam. En nu heeft Babelium ook een integratie met Moodle. De opname wordt als een opdracht in Moodle 2 ingeleverd. Docenten moeten hun taalopdracht nog wel via de server van Babelium voorbereiden. Dit gaat nog niet via Moodle.

In deze forumpost geven ze ontwikkelaars allerlei didactische mogelijkheden weer hoe Babelium gebruikt kan worden. Heb je interesse, dan kan je ook gebruik maken van hun Moodle sites om deze taaloefenapplicatie te testen.

Let wel, op dit ogenblik is de plugin nog niet bijgewerkt voor Moodle 2.3. In deze nieuwe versie is namelijk de hele opdrachtenmodule opnieuw geschreven en de plugin is nog niet bijgewerkt.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees