Boekreview: Moodle Gradebook

Gavin Henrick heeft het nieuwe book ‘Moodle Gradebook‘ mogen lezen en op zijn blog heeft hij een review geschreven. Het boek zelf is geschreven door Rebecca Barrington (@bbarrington).

Hij begint met de opmerking dat beheerders en docenten weinig tot niets aanpassen aan de cijferinstellingen in Moodle. En dat terwijl er heel wat leuke instellingen zijn te doen als je het sitebeheer, onderdeel cijfers induikt. Dit is heel herkenbaar, want zelf krijgen we ook amper vragen over dit gedeelte van Moodle. Een paar weken geleden heb ik nog een extra schaal toegevoegd, namelijk: voldoende / onvoldoende. Maar dit de enige vraag sinds tijden over cijfers.

Het boek behandelt de aanpassingen die je kan maken, hoe je zelf schalen toevoegt, het toekennen van cijfers en uiteraard ook de rapporteren van cijfers en het volgen van de studenten via de cijferlijsten. Het boek is nog wel uitgegaan van Moodle 2.2. Gebruikers van de meest recente versie moeten hopen op een supplement van de uitgever.

Het boek is in verschillende formaten te bestellen bij Packt Publishing.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees