Video opleiding in Moodle

Video heeft een vaste plaats veroverd binnen e-Learning. Dat vinden Leerbeleving van Marcel de Leeuwe en ARKA media in ieder geval. Het is al jaren bekend dat het gebruik van meerdere zintuigen in leerprocessen bijdraagt tot hogere leerresultaten. Dus beeld én geluid inzetten vanuit onderwijskundig perspectief kan een duidelijke meerwaarde hebben voor het leerproces.

Alleen hoe kan je nu in eigen beheer video’s produceren zodat de kosten laag blijven en het toch een hoog leerrendement oplevert? Het antwoord op deze vraag is de opleiding “e-Learning in Beweging!“. In deze driedaagse opleiding leer je welke rol video kan spelen binnen je e-learning concept en tevens leer je praktische vaardigheden om direct met video’s aan de slag te kunnen. Het leuke is dat in de aanpak ook twee webinars ingepland staan, dus de heren doen ook aan ‘practice what you preach’.

In de Moodle site Krachtigeleeromgeving.nl wordt de blended learning opleiding aangeboden. En uiteraard zal ook het open source videoplatform Kaltura nog aan bod komen. Kaltura heeft een prima integratie met Moodle. Zo kan je makkelijk video’s toevoegen aan je Moodle cursussen en ze ter beschikking stellen aan je cursisten. De video’s zelf staan in Kaltura, maar daar merken de cursisten niets van. Ook kan je video’s als opdrachten insturen en kan je video’s embedden.

Zoek je een praktische opleiding waarin je veel samen leert (zowel online als offline) en waar je direct het geleerde kan toepassen in de praktijk, dan moet je zeker de site www.e-learninginbeweging.nl bezoeken. Daar vind je ook meer informatie over de doelen, inhoud en de kosten.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees