Nieuwe officiële Moodle app

Unofficial Moodle Mobile app

Martin Dougiamas heeft zojuist gemeld dat de strategie van de officiële iOS Moodle app ‘My Moodle’ wordt veranderd. De code van de app (geschreven in Objective-C) wordt vrijgegeven onder de GPL-licentie, dit was nu nog niet zo. Als een school of bedrijf het wil, kan zij dus een app op maat ontwikkelen voor de eigen organisatie.

Er was ook een onofficiële Moodle app die ook op Android en Blackberry  apparaten werkt. Deze Moodle Mobile app werkt met HTML5, CSS3 en JavaScript Aan de ontwikkelaar Juan Leyva is gevraagd om het project te leiden om een app te ontwikkelen die op alle devices werkt.

Moodle Mobile wordt de nieuwe naam van de nieuwe officiële Moodle app. Hij blijft werken met de Moodle REST web services en wordt ook vrijgegeven onder de GPL-licentie. Deze strategiewijziging was blijkbaar de reden waarom de app voor Android die voor de kerst was beloofd, nog niet gerealiseerd is.

Een goede en leuke ontwikkeling! Goed, omdat HTML5 meer gebruikt wordt en leuk, omdat organisaties hun eigen Moodle apps kunnen gaan ontwikkelen. Een releasedatum is nog niet bekend, wel is in de roadmap te zien dat ze op de helft zijn van de ontwikkeling.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees