Eerste Nederlandse gecertificeerde Moodle cursusontwerpers

Moodle is gestart met een programma om de kwaliteit van de dienstverlening rondom Moodle op niveau te houden. En uiteraard worden eerst de Moodle Partners gecertificeerd.

Stoas Learning is de enige Moodle Partners in Nederland (meer Moodle Partners worden ook niet toegestaan door Moodle HQ) en zes Moodle consultants van het bedrijf uit Wageningen zijn onlangs gecertificeerd.

Om gecertificeerd te worden moesten de consultants een theoretisch examen maken en bewijsvoering aanleveren hoe zij in de praktijk Moodle cursussen ontwerpen. Er is geen melding gemaakt of de certificering ook via Moodle is verlopen, maar dat zal toch wel?!?

Het is goed dat zo’n programma is opgezet, want de kwaliteit van de Moodle cursussen moet verder verbeterd worden. Training en begeleiding zijn essentiële onderdelen om dit te bereiken. Wilt u zich verder ontwikkelen als Moodle Course Creator, dan is de workshop ‘Cursussen ontwerpen in Moodle‘ wellicht iets voor u.