Microsoft Skydrive als repository in Moodle

Rechtstreeks in Moodle (2.3!) een bestand toevoegen dat staat in Microsoft Skydrive. Dat kan met de nieuwe plug-in die zojuist online is verschenen. Het is (voorlopig) ook de eerste plug-in die minimaal versie 2.3 vereist. Daar zal wel de nodige feedback op gegeven worden door de community.

Qua gebruik is het niet anders dan de repositories van Google Docs of Dropbox. Via de file picker selecteer je Skydrive en dan het bestand wat je wilt gebruiken. Houd er rekening mee dat het bestand wordt gekopieerd naar Moodle. In SkyDrive je document bijwerken, betekent dus niet automatisch dat je bestand ook in Moodle is bijgewerkt.

Om de plug-in Microsoft Skydrive in Moodle te gebruiken is het nodig dat je je Moodle site registreert bij Microsoft. En zie ook onderstaande video van Moodle HQ over repositories in Moodle 2.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees