Nieuw in Moodle 2.3: Op één plek documenten beheren in Moodle

  • Moodle blog
  • >
  • Nieuw in Moodle 2.3: Op één plek documenten beheren in Moodle

Met een nieuwe functie in Moodle 2.3 kunnen we een vraag van een klant van ons heel makkelijk beantwoorden. De wens van de klant is om documenten over wetgeving in meerdere Moodle cursussen te gebruiken, maar als er iets wijzigt in de wet, dat hij dan maar op één plek de documenten hoeft te wijzigen en niet in elke Moodle cursus. Een bekende vraag waarschijnlijk.

Die nieuwe functie in Moodle is dat je een snelkoppeling kan maken naar het bestand. Je hoeft het bestand dus niet in elke cursus opnieuw te uploaden, maar je maakt een verwijzing naar het bestand. En dit bestand mag in een andere cursus staan of in je ‘privé bestanden’. Als je maar voldoende rechten hebt om dit bestand te mogen benaderen.

En er is nog iets leuks! Met deze mogelijkheid hoef je niet een externe repository te hebben. Eén map met bestanden in Moodle is dus voldoende. Of één cursus met alle bestanden over wetgeving of één cursus met alle bestanden voor Engels, Havo 4. Of één cursus met alle protocollen of gebruiksaanwijzingen.

Onderstaande video maakt het principe van snelkoppelingen maken duidelijk aan de hand van een voorbeeld uit het onderwijs.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees