Nieuw in Moodle 2.3: beoordelen met ‘marking guide’

  • Moodle blog
  • >
  • Nieuw in Moodle 2.3: beoordelen met ‘marking guide’

Gisteravond is Moodle 2.3 uitgekomen en het was al bekend dat de opdrachtenmodule compleet herschreven zou worden. Een nieuwe functie is ook gelijk toegevoegd, genaamd ‘marking guide‘. Wat kan je als docent hiermee?

Een opdracht wordt beoordeeld op basis van éénn of meerdere criteria. In de oude opdrachtenmodule kon je als docent éénn cijfer geven voor de hele opdracht en als feedback kon je een beschrijving geven hoe je tot dat cijfer gekomen was. Dat laatste wordt overigens niet vaak gedaan.

De ‘marking guide’ geeft je als docent de optie om criteria toe te voegen inclusief een beschrijving voor de studenten en het aantal punten wat je ermee kan krijgen. Als student weet je veel beter hoe jouw opdracht is beoordeeld en dat komt het leerproces alleen maar ten goede.

De programmeurs hebben echt aan de docent gedacht, want ze hebben twee hele handige extra’s ontwikkeld wat veel onnodig typewerk scheelt:

  • het gebruik van templates, zodat je gebruik kan maken van eerder ingevoerde criteria
  • veel gebruikte opmerkingen, zodat je met éénn klik een opmerking kan invoegen

Lees meer over Marking Guide in de Moodle Docs.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees