Release schema van Moodle

Met de komst van Moodle 2 in november 2010 heeft het hoofdkantoor in Perth een nieuw release schema geïntroduceerd. Twee keer per jaar een grote upgrade en om de twee maanden een kleine. Voorlopig volgen ze dit schema nog redelijk. Een release mag een weekje vertraging hebben, of twee weekjes, maar geen maanden meer.

Deze maand mogen we dus versie 2.3 verwachten en 2.4 staat al gepland voor december van dit jaar. Moodle 2.3.1 zal in juli uitkomen, 2.3.2 in september en in november zal 2.3.3 het daglicht zien. Duidelijk toch?

In het release schema is ook opgenomen wanneer de ondersteuning op oude versies stopt. Het beleid is om de laatste twee stabiele releases te ondersteunen. Met de release van Moodle 2.3 vervalt de ondersteuning op Moodle 2.1. Alleen voor beveiligingsissues worden nog 6 maanden langer voor een oplossing gezorgd.

Dus 12 maanden ondersteuning op algemene fouten en 18 maanden op beveiligingsissues. Moodle 1.9 is de bekende uitzondering, want die heeft tot deze maand nog ondersteuning gekregen.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees