Face-to-face module is uit voor Moodle 2.2

De Face-to-face module was er al voor Moodle 1.9, maar vanmorgen vroeg was de release van de nieuwste versie. En daarmee is weer een populaire plug-in uitgekomen die geschikt is voor Moodle 2. Beter gezegd, geschikt voor Moodle 2.2 en dit zie ik steeds vaker. Plug-ins worden steeds meer voor de laatste stabiele release versie gebouwd. Blijkbaar gaan de ontwikkelaars er vanuit dat iedereen heel consequent zijn updates uitvoert.

Maar wat kan de Face-to-face module nu eigenlijk? Omdat veel opleidingen en cursussen blended worden gegeven, moet je ook iets verzinnen om je klassikale bijeenkomsten te organiseren en te beheren. Met de Face-to-face module bied je de mogelijk om reserveringen te doen voor éénn of meerdere klassikale momenten. De module biedt ook de mogelijkheid om bevestigingsberichten te versturen en deelnemers kunnen een reservering ook weer annuleren.

Als je Moodle inzet bij je blended learning concept en je zoekt naar flexibiliteit omdat je veel verschillende klassikale bijeenkomsten moet plannen, dan zou ik zeker deze plug-in uitproberen. Ook voor het beheren van coaching- of intervisiegesprekken kan je deze module inzetten.

Vergelijkbare modules zijn Scheduler en Booking.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees