Nieuw in Moodle 2.3: Up-to-date service

Moodle beheerders krijgen in nieuwe Moodle versie 2.3 een interessante functie erbij. Een service die meldt of er een nieuwe versie is van Moodle en de geïnstalleerde plug-ins. Het kan op verschillende manieren, afhankelijk van je eigen instellingen. Je kan een e-mail ontvangen of het bericht in een pop-up venstertje krijgen als er een update beschikbaar is.

Onder het kopje Overzicht Plug-ins zijn de updates van de geïnstalleerde plug-ins gearceerd en kan je direct de nieuwe versie downloaden. Uiteraard blijft het ook mogelijk dat je bij Meldingen de beschikbaarheid van updates kan controleren.

 

Met deze nieuwe functionaliteit komt Moodle in de richting van de wens van velen die op een WordPress-achtige manier de siteup-to-date willen houden.

Moodle 2.3 is tot 18 juni (voorlopige releasedatum) als béta beschikbaar.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees