Publiceer Moodle content op Twitter

De wens om social media meer in een cursus te betrekken, wordt steeds luider. Sukhwant Lota heeft een simpele manier gevonden om bijvoorbeeld forumberichten op Twitter te plaatsen. Gewoon met behulp van RSS.

Hoe werkt het? Een Moodle activiteit genereert een RSS-feed. De site Twitterfeed.com leest de RSS in en publiceert deze op Twitter. Overigens kunnen alleen de Moodle activiteiten forum, woordenlijst, database en blog RSS genereren. Je hoeft niet bang te zijn dat opeens de toetsresultaten flink geretweet worden.

De Colombiaanse Moodle ontwikkelaar heeft alle stappen die je moet doorlopen om het in te stellen, overzichtelijk geplaatst in een Moodle cursus ‘Pushing Moodle Content to Twitter’.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees