Publiceer Moodle content op Twitter

De wens om social media meer in een cursus te betrekken, wordt steeds luider. Sukhwant Lota heeft een simpele manier gevonden om bijvoorbeeld forumberichten op Twitter te plaatsen. Gewoon met behulp van RSS.

Hoe werkt het? Een Moodle activiteit genereert een RSS-feed. De site Twitterfeed.com leest de RSS in en publiceert deze op Twitter. Overigens kunnen alleen de Moodle activiteiten forum, woordenlijst, database en blog RSS genereren. Je hoeft niet bang te zijn dat opeens de toetsresultaten flink geretweet worden.

De Colombiaanse Moodle ontwikkelaar heeft alle stappen die je moet doorlopen om het in te stellen, overzichtelijk geplaatst in een Moodle cursus ‘Pushing Moodle Content to Twitter’.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 405 andere abonnees