Module Book definitief opgenomen in Moodle 2.3

De Moodle module Book bestaat sinds 2006 en sindsdien is het de meest populaire ‘3rd party module’, want hij is ontwikkeld door Petr Å koda. Toen Moodle 2 uitkwam, merkte ik zelf ook dat hierom het vaakst werd gevraagd om als plug-in te installeren. Gelukkig werd de module redelijk snel geschikt gemaakt voor Moodle 2.

Met de book module kan je vrij gemakkelijk meerdere webpagina’s achter elkaar plaatsen. Met de knoppen ‘vorige’ en ‘volgende’ kan je bladeren door de verschillende pagina’s en hoofdstukken. Daarmee is de module geschikt om grotere stukken content (vooral tekst, afbeeldingen en embedded content) te presenteren aan je leerlingen/cursisten. Verwacht geen geavanceerde interacties zoals bij auteursprogramma’s. Het is vooral handig als je grotere stukken content in hapklare brokken wilt aanbieden en geen rijtje webpagina’s onder elkaar wilt in het cursusoverzicht.

Moodle HQ heeft nu besloten om de module Book definitief op te nemen vanaf Moodle 2.3 die volgende maand uitkomt. Al eerder werd de feedbackmodule definitief opgenomen in de core van Moodle. Welke 3rd party module volgt?

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees