Blackboard koopt twee Moodle Partners

Lees goed: Blackboard heeft niet Moodle gekocht, maar twee Moodle partners. En nee, het gaat niet om de Nederlandse Moodle Partner, maar om Moodlerooms en NetSpot. En volgens het nieuwsbericht van Blackboard blijven de beide bedrijven gewoon doen wat ze tot nu toe hebben gedaan. Ook blijven ze Moodle Partners.

De stap van Blackboard lijkt vreemd. Wat willen ze met Moodle? Een paar jaar geleden wilden ze nog Moodle kopen, maar dat heeft Martin Dougiamas tegengehouden. Ook nu bevestigt de oprichter van Moodle dat zijn levenswerk niet te koop is.

Waarom dan toch die stap van Blackboard? In Nederland merken we dit niet zo, maar in Amerika is het een flinke strijd: Blackboard vs Moodle. Omdat Moodle terrein blijft winnen op Blackboard, is deze laatste begonnen met de ‘Education Open Source Services Group’. De twee overgenomen Moodle Partners gaan ook hiervan deel uitmaken. De strategie van Blackboard is dat zij de partij worden op het gebied van online leren. En of er nu open source of closed source leermanagementsystemen onder hangen, is minder interessant. Ook Sakai kan nu via Blackboard aangeboden worden.

Nu de grotere leermanagementsystemen qua functionaliteit niet meer veel van elkaar verschillen, moet je als bedrijf gaan focussen wat écht je toegevoegde waarde is. Met deze stap richting de open source kan Blackboard in ieder geval rekenen op wat meer goodwill en dat was ook nodig.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees