Meer CMS-achtige functionaliteit in Moodle

Wat is handig aan een standaard Content Management Systeem? Dat je een stukje content kan tonen en verbergen tussen vooraf ingesteld data en tijden. Met opdrachten en testen kan je dit natuurlijk al, maar webpagina’s of zelfs onderwerpen/weken kon je alleen maar door een handmatige handeling tonen en verbergen. Het blok ‘Course Program‘ kan je dit eindelijk wel deze CMS-functionaliteit realiseren.

Het blok kan je toevoegen aan je cursus en is alleen zichtbaar voor docenten en wanneer ‘Zet wijzigen aan‘ ook ingeschakeld is.Wat ik zelf niet wist, is dat dit blok al voor Moodle 1.3 beschikbaar was. De huidige versie is geschikt voor Moodle 2.x en kan je hier downloaden.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees