Goed artikel over Virtual Action Learning in Moodle

  • Moodle blog
  • >
  • Goed artikel over Virtual Action Learning in Moodle

Isabelle Langeveld heeft op haar site een goed artikel geschreven hoe Virtual Action Learning in Moodle vormgegeven kan worden. Dit is een methode om competentiegericht onderwijs vorm te geven. Ik volsta hier alleen met haar conclusie:

Naar mijn idee kan VAL in elke leeromgeving worden toegepast, of het nu Moodle is, of ILIAS, Blackboard of Sharepoint. François heeft daar een heel mooi voorbeeld van neergezet. Het komt aan op goed kijken naar de didactiek en organisatie van het leerproces die in elke stap zit ingesloten en hoe je die met de functionaliteiten van de ELO of DLWO het beste tot hun recht laat komen.

Ook zij ziet de uitdaging dat docenten (en opleiders) meer kennis en vaardigheden nodig hebben over digitale didactiek.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees