Hoe is het met Totara LMS?

Vorig jaar rond deze tijd was het een hot item: Totara LMS. Een set uitbreidingen op Moodle 1.9 die vooral nuttig zijn voor organisaties gecontroleerde leerpaden willen zetten en met extra rollen zoals manager willen werken. Zie ook alle berichten die getagd zijn met ‘Totara LMS’.

Maar toen werkt het stil. Totdat ik in juni 2011 een mailtje kreeg omdat Avetica het domein totaralms.nl had geregistreerd (al in november 2010). Maar dat terzijde….
In oktober 2011 is versie 1.1 uitgekomen. Met nieuwe verbeteringen op het gebied van de leerpaden, rapportgenerator en administratieve functies. Zelf meldt de website dat er meer dan 50 organisaties hebben gekozen voor de ‘zakelijke Moodle’. Voor drie grote Moodle Partners die achter Totara LMS zitten, vind ik het aantal nog wat magertjes.

Zover ik weet zijn er geen Nederlandse organisaties die Totara LMS gebruiken en ik lees nog niets over een planning wanneer Totara LMS geschikt wordt gemaakt voor Moodle 2. Want de ondersteuning op Moodle 1.9 eindigt toch echt in juni dit jaar…

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees