Artikel over openheid in het onderwijs

In het artikel ‘Openheid in het onderwijs’ van Linux Magazine (6, 2011) wordt de houding van het kabinet over de leveranciersonafhankelijkheid kritisch onder de loep genomen. In het artikel komt ook Jan Stedehouder aan het woord, die al eerder met de petitie ‘Weg met het overgewicht in Nederlandse onderwijs ICT’ kwam.

In het artikel wordt ook met name de strategie van Magister kritisch besproken. Deze keer niet om de mening dat hun ELO meer een elektronische parkeeromgeving is, maar omdat je alleen met de relevante browsers van de gesloten software (Windows, MacOS) Magister kunt bereiken. Er is geen Silverlight-plugin voor bijvoorbeeld Firefox op Linux.

Jan Stedehouder zegt onder andere:

De minister levert de onderwijsinstellingen uit aan een klein aantal leveranciers van gesloten software. Ze is niet van plan de buitensluiting van leerlingen door het gebruik van gesloten standaarden en gesloten webtechnologie aan te pakken.

De overheid heeft het beleid sinds 2007 dat open standaarden verplicht zijn in de publieke sector, maar dit zijn meer woorden dan daden. Heeft de politiek wel vaker last van…

Download het artikel (PDF).

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees